lørdag 11. juli 2015

kremet kokospannacotta med lime og jordbær


En enkel liten dessertgodbit for late sommerdager som med enkle grep kan varieres. 
Stressfri dessert som krever minimalt med arbeid! Benytt deg av deilige friske bær nå som de er i sesong - både jordbær og bringebær fungerer aldeles utmerket her. 


Kremet kokospudding med lime og jordbær

2 rause porsjoner, eller 4 små
4 eggeplommer (øko fra glade friske høns er flott)
1 kartong kokosmelk 
2-4 ss lønnesirup eller rårørsukker
2 ts gelatinpulver
limesaft av 1/2 til 1 lime
finrevet skall av 1 lime (bare det grønne), bør helst være øko 
et dryss vaniljepulver eller frøene fra en halv vaniljestang
1/3 ts kardemomme
1/2 ts kanel 


Til servering:
en god mengde ferske jordbær eller bringebær, økobær uten sprøytemiddelrester er et must for meg
limesaft og litt revet limeskall (bare det grønne), bør helst være øko
rårørsukker eller litt lønnesirup etter smakHa eggeplommene i en stål- eller glassbolle sammen med kokosmelken og resten av ingrediensene utenom gelatinen. Husk å vaske skallet på limen godt før du river skallet og skviser ut safta. 
Plasser bollen på toppen av en kasserolle med litt vann i og sett plata på medium varme. Følg med på blandingen og rør jevnt og trutt med en stålvisp. Når blandingen har blitt god og varm (dette tar ca 5-10 minutter alt ettersom) og blitt bittelitt tykkere i konsistensen har du gelatinpulveret i og rører til den er oppløst. Ta det hele av varmen, og hell over i kopper. Holder til 4 nokså små eller 2 vanlige. Sett kaldt i noen få timer til det hele har stivna. 

Til servering moser du en ønsket mengde ferske bær og varmer dem i ei lita gryte sammen med en god skvis limesaft og litt revet limeskall. Føler du behovet for å søte opp bærblandingen ytterligere smaker du til med litt lønnesirup eller rårørsukker. 
Tips: 
Variasjon får man enkelt ved å bytte lime med appelsin eller sitron, og bruke andre typer bær. Man kan også tilsette andre typer krydder, eller bare sløyfe det hele.

Eggehvitene kan du ta vare på i et glass i kjøleskapet eller fryse ned. De har god holdbarhet og kan brukes for eksempel til marengs eller noe annet snadder.

Jeg sørger for å få i meg gelatin daglig, det er nemlig supernyttig og smart.
Gelatinpulver i større doser handler jeg hos Naturlig Liv og Tidsporten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar