søndag 2. desember 2012

kokostopper med appelsin og sjokolade

Kokostopper må jo virkelig være noe av det aller enkleste man kan finne på å lage. Det tar deg noen minimale minutter fra du starter å sette sammen det hele til det står i ovnen. 
Dessuten er det jo nokså godt, iallefall når man kan få det servert som i denne varianten her; med en liten twist av appelsin eller lime i røra. Det gjør susen og setter standarden! 
Litt sjokoladesprinkel på toppen i tillegg, så er du i mål.


Kokostopper
(oppskrift hentet fra Leila Lindholms bok "A piece of cake")
ca. 20 stk små
50 g smør eller klarnet smør, smeltet
2 egg
1 dl kokossukker + 2 ss lønnesirup
ca. 5 1/2 dl kokosmasse
revet skall fra 1/2 appelsin eller 1 lime
1 ss amarettolikør eller rom (kan fint erstattes med appelsinsaft e.l, eller til og med bare utelates)

70 g mørk sjokolade til pynt (og nytelse)


Riv appelsin- eller limeskall og smelt smøret. Bland alt sammen med resten av ingrediensene i en bolle, og klikk ut små spiseskje-store kokostopper på bakepapirkledde stekeplater. Toppene stekes på 170 i ca. 15 minutter. 
Avkjøl toppene før du smelter sjokoladen og sprinkler den over. 

Hva med å putte noen av kokostoppene i en liten boks og gi bort til jul? Spiselige gaver er noe stort sett alle blir glade for.




4 kommentarer:

  1. Dette hørtes sååå deilig ut at jeg la til en link til deg i min blogg "glutenfri og lykkelig".

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå blir jeg glad! Det var hyggelig Silje. Fint at man kan inspireres av hverandre.

      Slett
  2. Nam, disse så ufattelig gode ut, Ane! Er helt imponert over hvor flott blogg du har :)

    SvarSlett