tirsdag 4. desember 2012

julebrownies -brownies med mintkrem

Om du ikke har laget brownies med denne oppskriften før, synes jeg du virkelig skulle ta det sterkt opp til vurdering. Brownien lages enkelt både med og uten gluten, og belønningen består av den mest konfektaktige, myke, saftige, klissete og samtidig passe seige brownien. Meget tilfredsstillende for alle sjokolademumser og slikkmunner, og helt melt-in-your-mouth, sånn bare for å ta det på glissent amerikansk - ustanselig god.


Det verste, eller eventuelt beste, med denne brownien er at den bare blir bedre etter et par dager i kjøleskapet....  Topper du i tillegg med denne gode mintkremen ender du opp med en litt annerledes, smakfull og passe julete utgave av den klassiske dessertkaken.

Mint/myntekrem
180 g smør, romtemperert
180 g melis
60 g philadelphia eller kremost
5 ss creme de menthe-sirup* eller 1-3 dråper peppermynteolje (etter smak)
en liten dæsj vaniljesukker, vaniljeekstrakt eller lignendeMiks sammen romtemperert smør, melis, philadelphia/kremost og vanilje. Tilsett creme de menthe eller smak til med peppermynteolje til slutt, og miks det godt inn. Bruker du peppermynteolje og syntes kremen blir veldig fast og tykk konsistensmessig, kan du spe på med noen få spiseskjeer melk til ønsket konsistens. Bre kremen over den avkjølte brownien og spre gjerne litt hakket sjokolade på toppen som en siste finish på verket. Hærligheten er som sagt holdbar flerfoldige dager i kjøleskap, og blir nesten bare bedre dess lengre den står. Med andre ord: den kan godt lages god tid i forveien.

*Creme de menthe er en søt sirup med mintsmak som brukes mye til å lage for eksempel drinker og desserter. Den smaker utmerket i kaffedrinken, på toppen av iskremen eller for eksempel som her, i kakeglasuren. Sirupen er å få både med og uten grønnfarge, men smaker like fullt det samme. Peppermynteolje er et fint alternativ, og kan fungere som en erstatning om du ikke har menthe tilgjengelig. Men pass på, her er det bare noen dråper som trengs, så smak deg forsiktig frem og ikke overdriv, det er ikke mye som skal til. Bruker du peppermynteolje eller creme de menthe med nøytral farge er mitt stalltips å tilsette litt grønnfarge i kremen slik at du får frem den riktige julefargen. Bruk grønn pastafarge eller eventuelt konditorfarge. Vær også obs på at creme de menthe er laget av mint, noe som vil gi en noe annerledes og litt rundere smak enn peppermynten. Begge deler er godt altså, i fall det skulle være noen usikkerhet omkring det. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar