søndag 25. november 2012

spicy nøtteboller

Disse nøttebollene er noen små deilige intense smaksbomber stappfulle av gode saker og proppet av sunne næringsstoffer og sunt fett. De blendes enkelt sammen med stavmikseren på null komma niks og er et helt pefekt følge til salaten eller for eksempel på tapasbordet. Bollene er også fine å bruke som tilbehør til pasta i stedet for kjøtt, eller til squashpasta. Oppskriften er hentet fra Funky Fresh Foods bok "Raw", og anbefales på det sterkeste!



Spicy nøtteboller
ca. 15 små boller
2 dl eller ca. 90 g valnøtter
1/2 dl solsikkefrø (bløtlegges i en snau halvtime, kan byttes med f.eks cashew eller pinjekjerner)
1 dl eller ca. 50 g soltørkede tomater
1 ss kaldpresset olivenolje
1 ts paprikapulver
1/2 ts kajennepepper eller litt chilipulver
litt salt
1-2 fedd hvitløk
4 cm purre, finhakket
1 neve ruccola, finhakket

Spicy nutballs
makes about 15
100 ml or 90 g walnuts
50 ml sunflower seeds (soak for half an hour)
100 ml or 50 g sundried tomatoes
1 tbsp extra virgin oliveoil
1 tsp paprika/red pepper powder
1/2 tsp cayenne- or chili powder
salt to taste
1-2 garlic cloves
4 cm/1.6 inches leek
1 handful rocket leaves


Legg solsikkefrøene i vann i en kjapp halvtime. Hell av vannet og hiv alt utenom purre og ruccola i en liten bolle. Hent frem blenderen eller foodprosessoren og kjør det hele sammen til en passe jevn og fin masse. Rør inn finhakket ruccola og purre til slutt. Rull små fine boller med hendene -fukt gjerne håndflatene litt før du begynner. Oppskriften holder til ca. 15 små boller som har meget god holdbarhet når de puttes i kjøleskapet.

Ps. Du kan selvsagt bruke andre krydderier i oppskriften, eller kutte litt ned på mengden kajennepepper, hvitløk o.l alt etter smak og behag.



10 kommentarer:

  1. Hei Ane!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Så utrolig flott og inspirerende blogg du har!
    Takket være deg kan jeg nå fikse en helt ny middagsrett til min kjære vegetarianer hjemme :) dette må bli en slager i førjulstida :)
    Takk for at du inspirerer, og stå på videre!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen tusen takk, det var en superhyggelig kommentar å få :) Håper det blir en slager, det kan jeg (nesten) garantere!

      Slett
  3. Hei Ane! :)

    dette fikk jeg lyst til å lage ikveld...! er dessverre veldig allergisk mot valnøtter og paranøtter, har du forslag til andre nøtter som kan brukes i denne oppskriften isteden? mandler kanskje?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sigrid!

      Jeg tror ikke mandler er det aller beste alternativet siden det er litt mere søtlig, men det er jo bare å prøve. Hva med cashewnøtter? Gi gjerne en tilbakemelding med hva du tester! :)

      Slett
  4. Takk :D
    Lagde disse til middag idag, slo godt an ! ;)
    Brukte sausen til chili con carnen som også var anbefalt på vg idag.( http://www.rockekokk.no/2012/11/gryte-med-futt-i )
    KJEMPEGODT ! :D

    SvarSlett
  5. Ojoj, det hørtes ikke dumt ut Marita!

    SvarSlett
  6. Nå har jeg laget dem og! Kjempegode! Bokmerkes herved! Hadde ikke tomater men laget uten. Takk for denne! :)

    ~Mona

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Skal si du er produktiv ;) Sikkert godt uten tomatene og.
      Ha en finfin søndag Mona

      Slett