onsdag 13. juni 2012

burger med bacon, ostekrem og glutenfrie hjemmelagede burgerbrød

En skikkelig "digg" burger med bacon og krydret ostekrem på toppen. 
Hjemmelagede hamburgerbrød setter prikken over i'en. Burgeren
1 pk karbonadedeig 
0,5 ts salt 
litt pepper
Putt karbonadedeigen i en liten bolle og bruk hendene til jobbe inn salt og pepper til det blir en jevn deig. Form til 4 runde kaker. Stekes (eller grilles) på relativt høy varme noen få minutter på hver side. 

Ostekrem med krydder
4 store ss fetaost
4 store ss philadelphia eller kremost
litt soltørket tomat, finhakket
timian, oregano, basilikum eller annet krydder etter smak
1/2 fedd hvitløk
Finhakk hvitløk og litt soltørket tomat og bland det godt sammen med fetaost, philadelphia- eller kremost, litt timian og basilikum eller andre krydder.

Tilbehør
Ruccola eller annen salat
Tomater
Bacon etter smak og behag
Ovnsstekte poteter/potetstrimler
Ovnsstekte potetstrimler lages på følgende måte: forvarm ovnen til 200 C, skrell antall ønskede poteter, skjær i strimler, krydre med litt olivenolje og flaksalt og bak i ovnen i ca. 20-25 minutter. Bacon kan også stekes raskt i ovnen på 200 C, i ca. 6-10 minutter.

Glutenfrie hamburgerbrød
Denne oppskriften på glutenfrie hamburgerbrød vil gi deg store og luftige, deilige burgerbrød. Glem alt som heter kjøpebrød, disse er et must når man skal lage burgere! Vel verdt å prøve. 

7-8 brød
290 g vann, fingervarmt
20 g fersk gjær
1 liten ts sukker eller honning
1 toppet ts bakepulver
1 ts salt
1 toppet ts fiberhusk
4 ss olje
1 egg
120 g jyttemel original (blå)
120 g schär bread mix (kan alternativt byttes mot annen lys glutenfri melblanding)
Til pensling:
egg eller vann
sesamfrø


1. Rør gjæren ut i vann som er en liten anelse varmere enn fingervarmt til den er helt oppløst. Tilsett salt, sukker/honning, olje og rør godt. 
2. Tilsett fiberhusk i væsken og bland godt i. La det svelle mens du veier opp resten av ingrediensene. 
3. Tilsett ca. to tredjedeler av melblandingene, bakepulver og egg i bollen med væske, og sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet. Det går også fint å bruke en håndmikser med eltekroker. Hell i det resterende melet etterhvert som deigen er blandet sammen, og la maskinen få jobbe i minimum 10 minutter. Deigen skal være nokså klissete. Ikke fall for fristelsen til å ha i mere mel, da risikerer du å miste det saftige og luftige som er så essensielt med disse brødene. 
4. Dryss litt melblanding på toppen av den ferdigeltede deigen, dekk bollen med plast eller et klede og la den hvile i 30 minutter. Denne deigen er en fryd å se på, den hever skikkelig fint og blir stor og luftig. 
5. Når deigen er ferdighevet, dypper du hendene i litt melblanding. Løft opp små deigklumper fra bollen, de skal være litt mindre enn en neve stor. Deigen kommer til å være nokså klissete, men bruk nevene og form deigen med lette hender. Tenk at du skal forme en kjøttkake, og ikke vær for hardhendt slik at du slår ut all luften av deigen. Plasser brødene på en stekeplate kledd med bakepapir. Sett ovnen på 220 C og legg et klede over brødene så de kan heve litt videre. Ca. 20 minutter er bra. Når brødene er ferdighevet pensler du de med sammenpisket egg eller vann, og drysser sesamfrø på toppen.
6. Stek brødene i ca. 10 minutter, og avkjøl på rist.

Oppskriften er forresten mitt bidrag til denne ukens burgerutfordring hos Matbloggsentralen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar